Blauwe plekken

Blauwe plekken

Een knutselbeurtje met een pijnlijke afloop, een acrobatische fietstocht die wat kleursporen achterlaat, een deur die tegen je hoofd openwaait…. Kleine ongemakjes waarvoor de apotheek een oplossing heeft !

Eerste reactie: ijsblokjes !

Na het botsen moet je onmiddellijk ijs aanbrengen gedurende 30 minuten. Het meest eenvoudige is een propere handdoek of een plastiekzak met ijsblokjes te vullen en die op het pijnlijke deel te drukken. Nooit onmiddellijk aanbrengen op de huid om brandwonden te vermijden.

Ga na of je kunt bewegen ! Zelfs als de spieren pijn doen moet men in staat zijn om te lopen, uw arm te bewegen… indien de pijn TE hevig is en/of indien dit gepaard gaat met braken of overdreven slaperigheid, snel naar de dokter !

Essentiële lavendelolie en Italiaanse helichrysum zijn gekend voor hun helende en anti-hematomen werking. Breng op een kompres 2 druppels essentiële olie aan en wrijf dit op de buil. Herhaal dit 3 tot 4 maal per dag

Hirudoïd is een geneesmiddel dat in elke huisapotheek van ieder gezin zou moeten zitten. DIt zo snel mogelijk aanbrengen bij een kneuzing.

Gel of creme ?

In geval van kneuzingen is het beter om de hematomen of bloeduitstortingen niet in te masseren, onmiddellijk een gel aanbrengen op de plaats van de kneuzing en die eenvoudig laten inwerken. De massage zou alleen maar het tegengestelde effect kunnen geven.

Arnica verzorgt alle kneuzingen

De arnica montana is gekend als HET geneesmiddel tegen alle kneuzingen. Een slag, een val, een buil… Het is goed voor de hele familie, in korreltjes, als zalf of gel… voor alle leeftijden, en voor iedereen. Het is de toeverlaat om builen en blauwe vlekken weg te werken, en het redmiddel bij verstuikingen, spierpijn of spiervermoeidheid.

In korrelvorm: Arnica 9CH, 5 korreltjes elke 30 minuten tot de symptomen verbeteren. Een must in uw sporttas.

Als gel, op basis van tinctuur. Een fijn laagje aanbrengen op de pijnlijke zone en inwrijven tot dit volledig opgenomen is. De behandeling 1 tot 2 maal per dag herhalen. Opgelet breng de gel niet aan op een open wonde.