Artrose & kurkuma

Artrose & kurkuma

 Artrose is een kwaal die we aanvaarden omdat die jammer genoeg deel uitmaakt van de ouderdomsverschijnselen. Hoewel men het kraakbeen niet jonger kan maken, kan men de pijn behandelen en de vooruitgang van de ziekte afremmen. 

Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma belangrijk is in de natuurlijke behandeling van artrose.

Beweeg op uw ritme !

“De eerste raad die ik aan mijn patiënten geef is bewegen en gewicht verliezen. Ik dring er echter op aan dat ze brutale en snelle bewegingen moeten vermijden en deze inspanningen buiten de pijngrens moeten houden” zegt professor Henrotin verbonden aan de afdeling bewegingswetenschappen, afdeling research van botten en kraakbeen van de universiteit van Luik. 

Door massage- en ontspanningstechnieken kan kinesitherapie het bewegingsbereik verbreden of in stand houden en de spieren versterken.

Natuurlijke oplossingen

Tegenwoordig is er groeiende belangstelling naar het zoeken van moleculen die pijn zouden kunnen verlichten en die vooral de artrose zouden kunnen vertragen. Kurkuma is een geel-oranjekleurig kruid dat behoort tot de gemberfamilie, en ziet er uit als curry poeder. Het wordt onttrokken uit de Curcuma Longa wortel. De anti-inflammatoire eigenschappen van kurkuma zijn heilzaam bij verschillende aandoeningen, onder andere ook bij artrose. 

Kurkuma is eveneens een sterk antioxidant dat bescherming biedt tegen kraakbeenvermindering. Maar opgelet, het volstaat niet om uw eten met wat kurkuma te bestrooien om te kunnen praten van een efficiënte strijd tegen ontstekingen. Voedingssupplementen kunnen u helpen om een juiste dosis tegen de artrosepijn in te nemen.

Aarzel niet en vraag raad aan uw apotheek en uw dokter.